Lente stamppotje met kaasblokjes
Geniet van deze voorjaarsvariant!
Een stamppot, het kan en mag altijd. Deze lente variant met rucola, tomaatjes, pijnboompitjes en onze Stamppotblokjes moet je proberen!
Ingredienten
VOOR 4 PERSONEN
1 kilo kruimige aardappels
50 g pijnboompitten
2 el olie
klontje boter
2 zakken rucola a 75 g
10 cherrytomaatjes
Spaanse rode peper
150 g Vergeer Stamppotblokjes Gouda belegen
zout en peper naar smaak
Bereiding
Schil de aardappels, Kook de aardappelen gaar en houd 100 ml kookvocht apart
Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin, bestrooi ze met zout en laat ze even afkoelen op een bord
Stamp de aardappelen fijn met het kookvocht en een eetlepel olie. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper
Schep de rucola door de puree
Snij de cherrytomaatjes en breng ze op smaak met de rest van de olie, zout, (versgemalen) peper en voeg ze aan de stamppot toe
Meng de stamppotblokjes erdoor en bestrooi het met de pijnboompitten
Snij de Spaanse peper en strooi dit naar smaak over de stamppot
Bijbehorende product