Hollandse Boerensalade
De originele Hollandse salade met pasta
Gemakkelijk en altijd lekker: de welbekende Hollandse Boerensalade. Als lunch of hoofdgerecht, lekker groen, lekker fris!
Ingredienten
VOOR 4 PERSONEN
- 150 gemengde groene sla
- 1 komkommer
- 150 gram fusili pasta
- 10 kleine tomaatjes, gehalveerd
- 100 g Vergeer Saladeblokjes
- een handje gemengde ongezouten noten
voor de dressing
- 4 el yoghurt
- 1 el extra vierge olijfolie
- 1 tl dijon mosterd
- 1 el verse fijngesneden peterselie
Bereiding
Voor de dressing: roer de yoghurt, de olijfolie, mosterd en de fijngesneden peterselie goed door elkaar, voeg eventueel wat peper en zout toe.
Kook de pasta beetgaar met een beetje zout in het water
Was de sla en laat goed uitlekken. Snij ondertussen de komkommer in dunne plakken, dit kun je doen met een mandoline of kaasschaaf
Meng de sla, komkommer linten, pasta en tomaatjes in een grote kom, druppel de dressing over de salade en strooi de noten en blokjes Saladekaas er overheen
Serveer eventueel met knoflook stokbrood
Bijbehorende product