Hollandse Boerensalade

De originele Hollandse salade met pasta

Gemakkelijk en altijd lekker: de welbekende Hollandse Boerensalade. Als lunch of hoofdgerecht, lekker groen, lekker fris!

Ingredienten

VOOR 4 PERSONEN

- 150 gemengde groene sla
- 1 komkommer
- 150 gram fusili pasta
- 10 kleine tomaatjes, gehalveerd
- 100 g Vergeer Saladeblokjes
- een handje gemengde ongezouten noten

voor de dressing

- 4 el yoghurt
- 1 el extra vierge olijfolie
- 1 tl dijon mosterd
- 1 el verse fijngesneden peterselie

Bereiding

Voor de dressing: roer de yoghurt, de olijfolie, mosterd en de fijngesneden peterselie goed door elkaar, voeg eventueel wat peper en zout toe.

Kook de pasta beetgaar met een beetje zout in het water

Was de sla en laat goed uitlekken. Snij ondertussen de komkommer in dunne plakken, dit kun je doen met een mandoline of kaasschaaf

Meng de sla, komkommer linten, pasta en tomaatjes in een grote kom, druppel de dressing over de salade en strooi de noten en blokjes Saladekaas er overheen 

Serveer eventueel met knoflook stokbrood

Bijbehorende product