Andijviestamppot
Een heerlijk winterse maaltijd
Andijviestamppot: makkelijk en lekker snel! Een stamppot smaakt eigenlijk altijd. Bijvoorbeeld deze andijviestamppot, met onze speciale Stamppotkaas.
Ingredienten
VOOR 4 PERSONEN
1 kilo kruimige aardappels
1 teen knoflook
100 ml melk
klontje boter
150 gram spek reepjes
400 gram rauwe andijvie
zout en versgemalen peper
150 g Vergeer Stamppotblokjes Gouda belegen
Bereiding
Schil de aardappels, was ze en kook ze in een pan met een beetje zout gaar
Maak de andijvie schoon, laat heel goed uitlekken en snijd deze in reepjes
Bak de spekjes uit
Giet de aardappels af en stamp ze met de warmgemaakte melk, klontje boter en geperste knoflook tot een puree
Schep daarna alles goed door elkaar en laat de stamppot nog even goed warm worden
Voeg de Stamppotblokjes toe en schep alles nog één keer goed door
Proef en voeg naar smaak nog wat peper, zout en/of chili-paprikapoeder toe
Bijbehorende product