Andijviestamppot

Een heerlijk winterse maaltijd

Andijviestamppot: makkelijk en lekker snel! Een stamppot smaakt eigenlijk altijd. Bijvoorbeeld deze andijviestamppot, met onze speciale Stamppotkaas.

Ingredienten

VOOR 4 PERSONEN

1 kilo kruimige aardappels
1 teen knoflook
100 ml melk
klontje boter
150 gram spek reepjes
400 gram rauwe andijvie
zout en versgemalen peper
150 g Vergeer Stamppotblokjes Gouda belegen

Bereiding

Schil de aardappels, was ze en kook ze in een pan met een beetje zout gaar

Maak de andijvie schoon, laat heel goed uitlekken en snijd deze in reepjes

Bak de spekjes uit

Giet de aardappels af en stamp ze met de warmgemaakte melk, klontje boter en geperste knoflook tot een puree

Schep daarna alles goed door elkaar en laat de stamppot nog even goed warm worden

Voeg de Stamppotblokjes toe en schep alles nog één keer goed door

Proef en voeg naar smaak nog wat peper, zout en/of chili-paprikapoeder toe

 

Bijbehorende product